Ieşi în evidenţă – Vaca mov

La ora actuală, noua realitate a pieţei îi dă posibilitatea unui consumator de a alege. “Te pot ignora. Îţi pot ignora reclamele, cuvintele, articolele, bannerele pe Internet, echipele de vânzări. În consecinţă, tu si orice alt marketer vă aflaţi în faţa unei decizii: puteţi crea ceva care să vă facă demn de a fi în atenţia oamenilor sau puteţi deveni invizibili. Sunt acum milioane de bloguri şi fiecare este editat de o persoană reală. Dacă realizezi ceva remarcabil, ceva care merită a fi remarcat, atunci aceşti oameni pot alege să te remarce. Şi dacă te remarcă, ei spun mai departe despre tine.”(Seth Godin) Totalitatea acestor produse remarcabile sunt numite de Godin “vacile mov” în cartea sa omonima, iar fundamentele “vacii mov” sunt următoarele:

  • Ideile care circulă sunt cele câştigătoare. Întrucât specialiştilor în PR şi marketerilor le este greu să intre în contact direct cu oamenii cărora li se adresează prin diferite campanii, ei ar trebui să se bazeze pe acele persoane care vor spune povestea mai departe.
  • Ochiul publicului decide ce este remarcabil şi ce nu. Dacă anumiţi consumatori nu consideră că un produs este remarcabil înseamnă că nu este remarcabil. Nu contează cât de mult o persoană a  muncit pentru el sau cât de important îi este produsul respectiv.

“Nu numai ca bloggeri pun botul la chestiile remarcabile, dar acelaşi lucru îl fac şi cei care citesc bloguri ”, spune Godin. Vorbim despre cel mai curios segment al populaţiei, oamenii care sunt mereu în căutarea de ceva nou şi util. Acesta este publicul care nu trebuie agresat pentru a asculta un mesaj, întrucât el asculta deja mesajul. Sunt atenţi şi cu ochii mari în aşteptarea marii bombe. Nu trebuie să urli. Dacă ai investit timp, energie şi curajul necesar pentru a crea ceva remarcabil, acest public abia aşteaptă să audă despre acel ceva.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s